Konkurs odbywał się na dwóch etapach. Na poziomie szkolnym wytypowano 3 dwuosobowe drużyny, których zadaniem było przygotowanie dwudaniowego posiłku. Prace konkursowe zawierające zdjęcie potrawy oraz ulotkę ze składem i sposobem przygotowania potraw, ich kalorycznością oraz krótkim uzasadnieniem wyboru dania składane były do organizatora konkursu.
Finał odbył się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi. Młodzi kucharze musieli w ciągu dwóch godzin samodzielnie przygotować potrawy. Komisja oceniała walory smakowe, zgodność z recepturą, wartości odżywcze, higienę pracy i estetykę podania.
W skład brzezińskiej drużyny weszli Bartłomiej Nawrocki, Michał Pawłowicz i Karol Dejda.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?