MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i...
fot. thraniwen/Pixabay

To dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz kalafiora. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety? Pomaga w odchudzaniu i pracy mózgu

Spożywanie kalafiora może obniżyć ryzyko zachorowania na raka

Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i izotiocyjaniany, które spowalniają wzrost komórek nowotworowych. Znajdziemy w nim także duże ilości witaminy C, która także wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto zawiera sulforafan, który jak pokazują badania, może wspomagać ochronę przed rakiem okrężnicy i prostaty.

Zobacz również

Juwenalia Gdańskie startują już dziś. Przed studentami dwudniowa zabawa!

Juwenalia Gdańskie startują już dziś. Przed studentami dwudniowa zabawa!

Piękne kielczanki w wiosennych strojach. Podoba się Wam ich styl? [ZDJĘCIA]

Piękne kielczanki w wiosennych strojach. Podoba się Wam ich styl? [ZDJĘCIA]

Polecamy

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Google będzie wiedziało o zhakowaniu twojego telefonu przed tobą

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje

Brak leczenia może doprowadzić do raka. Nawet 95 proc. pacjentów nie wie, że choruje