5 z 5
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
![Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/64/c4/6570886cccce0_o_large.jpg)
fot. nexile/123RF
Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy
Ryba w occie
Ryba w occie to potrawa zdecydowanie ciężkostrawna, powinny unikać jej osoby ze stanami zapalnymi żołądka i jelit, w tym z wrzodami i nadkwasotą, cierpiące na choroby związane z jamą ustną i przełykiem, a także te z zaleconą dietą lekkostrawną np. w związku z planowanym lub wykonanym zabiegiem operacyjnym. Dania zawierające ocet nie są zalecane także w diecie małych dzieci.